Hjem | Tilbageblik | Kriminalitet i Danmark igennem tiden | Bogliste | Opskrifter | |
Artikler og Nyheder | Links | Kommer senere | Lokalhistorie | Erindringer | Diverse |
|
Ingredienser: |
1 lammekølle |
1 helt hvidløg (1 HELT hvidløg, skåret i to halvdele), |
3 gulerødder (skrællede, skåret i store stykker), |
2 løg (skåret i tern), |
Rosmarin (2 kv) |
timian (10 kv) |
Persille (14 st bredbladet) |
6 dl Rødvin |
4 dl Kalvefond |
Lidt olivenolie |
Salt og Peber |
|
Kartofler ( Jeg plejer at bruge store bagekartofler, ca. 1 pr. person) |
Fløde |
smør |
Fremgangsmåde Brun Lammekøllen i en smule olivenolie, i en stor stegeso låg. Krydr køllen med salt og peber, tilsæt hvidløg, gulerødder, løg, rosmarin, timian, og persille, rødvin og brun kalvefond. Bag det hele under låg i ovn ved 170 grader i 7 timer - Kartoffelmos: skræl og kog kartoflerne - uden salt! Pisk dernæst kartoflerne sammen med fløde. Når konsistensen er passende, tilsættes lurpakket smør. Og afslutningsvis smages til med salt.
|